Изберете манга...
Прочети или изтегли...
Прочети или изтегли...
Прочети или изтегли...
Прочети или изтегли...
Наруто мангата на български език
Прочети или изтегли...
Прочети или изтегли...
Още манга на български!
Прочети или изтегли...
Прочети или изтегли...

Хаяо Миязаки – Наусика от долината на вятъра (1982-1994) [c]

NausicaaBG_cover
## Автор и художник
: Хаяо Миязаки
## Жанр : Научна фантастика (пост-апокалипсис), Приключенски, Драма
## Държава Япония
## Година :  1982-1994
## Език :  Български
## Превод :  Сайрон Кордин
## За четене онлайн : 

Наусика от долината на вятъра Том 1Наусика от долината на вятъра Том 2Наусика от долината на вятъра Том 3Наусика от долината на вятъра Том 4
Наусика от долината на вятъра Том 5
Наусика от долината на вятъра Том 6Наусика от долината на вятъра Том 7    ## Резюме : Изминало е хилядолетие след пагубния крах на индустриалната цивилизация, известен като „Седемдневният огън”. Почти нищо не е останало от старите времена. Хората едвам оцеляват, притиснати от постоянно разширяващата се нова екологична система – отровна гора от гъби и плесени, наречена „Заразното море”. Единствените същества, пригодени да живеят в нея, са огромни и опасни насекоми.

Оцелелите хора са разделени в няколко държави, като основната власт е съсредоточена в две от тях – Тормекийската империя и Дорокските провинции. Постоянните борби за надмощие помежду им бързо прерастват в открита война.

Долината на вятъра е царство, намиращо се в периферията на Заразното море. Като съюзници на Тормекия, те са принудени да изпратят в помощ своя боен изтребител, пилотиран от младата принцеса Наусика. Но освен, че е отличен пилот, Наусика има една необикновена дарба. Тя може да разбира и да общува с всякакви същества, дори със смятаните за враждебни насекоми от Заразното море. Тази нейна дарба ще се окаже решаваща за съдбата на човечеството.

RSS Feed

3 коментара за Хаяо Миязаки – Наусика от долината на вятъра (1982-1994) [c]

arishidono написа:

Благодаря много за усърдната работа, за да преведете тази прекрасна класика на бг език. Мога ли да попитам дали ще я има за сваляне, тъй като много ми се иска да я имам на български, но нещо не се получава с бутона „download“, няма никаква реакция след като кликна на него. 🙂

#1| 10.02.2013 at 18:34

Exword написа:

Има я качена в замунда ето линк за свалянняне. Приятно четене 🙂

#2| 10.02.2013 at 20:55

arishidono написа:

:)Благодаря много за линка и още един път за прекрасния превод и усилия. 🙂 Благодаря!!

#3| 17.02.2013 at 16:36

Оставете коментар!

*

<<

>>