Naruto / Наруто


Naruto_cover.png

Резюме : Историята се върти предимно около новите приключения на Узумаки Наруто и Харуно Сакура и тяхното издирване на Учиха Саске след като той напусна селото Коноха, за да добие силата на Орочимару. Историята също показва по-активно Акатски и тяхната мисия да вземат всички опашати зверове.

Година : 1999 – ?
Жанр : Екшън, Приключенски, Шоунен
Сюжет и рисунки: Масаши Кишимото
Статус: Спряна от превеждане

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Saiyuki / Саюки


Saiyuki

Резюме :Земята на религията и културата Тогенкио е изпаднала в бедствие. Четирима приключенци – Генджо Санзо, Сон Гоку, Са Годжо и Чо Хакай – са изпратени към далечния запад, за да спрат предполагаемата причина за странните събития. Перипетиите им започват още от самото начало на пътуването, поставяйки ги в опасни, често животозастрашаващи ситуации.

Година : 1997 – 2002
Жанр : Екшън, Приключенски, Комедия
Сюжет и рисунки: Кадзуя Минекура
Статус: Преведена

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

FLAGS / ФЛАГС


FlagsUtsukushiiCover

Резюме: Оука е великата империя, която управлява 1/3 от света. За да се предотвратят конфликти с останалите страни, те правят  бойни състезания веднъж на 8 години. В него 5 кандидата, познати като „Патриоти“, от всяка страна, се бият един срещу друг, а победителят получава слава и чест. Историята проследява живота на Куроу, момче, което върви по стъпките на баща си, за да стане най-силният Патриот, заедно с неговият отбор…

Година : 2009
Жанр : Екшън, Приключенски, Шоунен
Сюжет и рисунки: Уеда Сатоши
Статус: Преведена

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Kaze no Tani no Nausicaä /
Наусика от долината на вятъра


Резюме : Изминало е хилядолетие след пагубния крах на индустриалната цивилизация, известен като „Седемдневният огън”. Почти нищо не е останало от старите времена. Хората едвам оцеляват, притиснати от постоянно разширяващата се нова екологична система – отровна гора от гъби и плесени, наречена „Заразното море”. Единствените същества, пригодени да живеят в нея са огромни и опасни насекоми.

Оцелелите хора са разделени в няколко държави, като основната власт е съсредоточена в две от тях – Тормекийската империя и Дорокските княжества. Постоянните борби за надмощие помежду им бързо преминават в открита война.

Долината на вятъра е царство, намиращо се в периферията на Заразното море. Като съюзници на Тормекия, те са принудени да изпратят в помощ своя боен изтребител, пилотиран от младата принцеса Наусика. Но освен, че е отличен пилот, Наусика има една необикновена дарба. Тя може да разбира и да общува с всякакви същества, дори със смятаните за враждебни насекоми от Заразното море. Тази нейна дарба ще се окаже решаваща за бъдещето на човечеството.

Сюжет и рисунки: Хаяо Миядзаки
Жанр: Научна Фантастика, Приключенски, Драма
Година: 1982-1994
Статус: Преведена

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Kagijin / Кагиджин


Kagijin-UTSUKUSHII11

Резюме : Човечеството почти унищожило планетата в последната световна война. Основната причина за разрухата били кагиджините – хора със свръх-естествени бойни умения, всеки от които е равностоен на цяла армия. За да освободят силата си, те използвали специални ключове, а ключалката била вградена в самото им тяло.
Хиляди години по-късно, почти цялата земя е покрита от безплодна пустиня, в чиито пясъци са затрупани постиженията на старата цивилизация. Мнозина обхождат дюните в търсене на полезни останки. За нещастие, едно от откритията им е ключодържателят с ключовете за кагиджини. Той попада в ръцете на могъщата империя Габя, а един от нейните пълководци задейства план за създаването на нови кагиджини. Има ли кой да му се противопостави? Е, все ще се намери…
*Забележка: Мангата се състои от две несвързани помежду си части. Първата е one-shot (самостоятелна, завършена глава), а другата е поредица от 17 по-къси глави и представлява алтернативна история, а не продължение.

Сюжет и рисунки: Ясуки Танака
Жанр: Фантастика, Приключенски, Комедия, Шонен
Година: 2009
Статус: Преведена

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

The Breaker / Разбивачът


Резюме: Новият учител по английски език, Чун-Уоо, не е просто обикновен учител. Шиоон, жертва на постоянен тормоз, без да очаква бива свидетел на бойните умения на Чун-Уоо и го моли да го направи негов ученик. Чун-Уоо твърди, че може да обучава Шиоон само ако е наистина уверен и начинът да го докаже е като скочи от мост право в дълбока река! Оказва се, обаче, че Чун-Уоо и силите му са повече от това, което е видял. Шиоон отваря вратите към скрит свят на бойните изкуства и е напът да бъде трениран от най-великият треньор! Проследете неговите приключения с екшън заглавието „Разбивачът“!

Сюжет: Гук Джин Жан
Рисунки: Джин Хуан Парк
Жанр: Екшън, Комедия, Драма, Бойни изкуства,
Свръхестествено, Романс, Училищен Живот, Сейнен.
Година: 2007-2010
Статус: Спряна от превеждане

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Fairy Tail / Фейри Тейл


Резюме : Свят от приключения, пълен с магии, магове и гилдии. Свят, където маговете са главните герои в тази история. Те са част от Магически Гилдии, които им предоставят информация за задачи и мисии. Но има една гилдия, наречена Фейри Тейл, която е трън в очите на Магическия Съвет, заради проблемите, които създават нейните членове…

Сюжет и рисунки: Хиро Машима
Жанр: Екшън, Приключение, Комедия, Фентъзи, Шоунен
Година: 2006 – ?
Статус: Превежда се

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Claymore / Клеймор


Клеймор

Резюме: Сюжетът започва да се развива в един свят, където хора и демони живеят заедно. Тези демони се наричат Йома (Yoma), които трябва да се хранят с хора за да могат да оцелеят! Крият се из обществото, докато не стане време да нападнат! Как могат гражданите да се защитят? Това е работа на група воини, чиято основна задача е да защитят хората от тези демони. Тези воини се наричат Клеймори (Claymores). Всъщност не ги бъркайте със светци, те доброволно вливат в себе си демонска кръв и по този начин стават по-силни. Но каква е цената на тази сила? Историята на Claymore ще проследи приключенията на красив войн на име Клеър (Claire), която докато се бори срещу демони, трябва да успее да съхрани своята човечност. *Забележка: Claymore идва от галски и се превежда „велик-меч”, но също историята свързва това име с шотландските бойци, които са ползвали мечове с две остриета.


Жанр : Екшън, Приключенски, Фантастика, Ужаси, Шоунен, Суперсили.
Сюжет и рисунки: Норихиро Яги
Година : 2001 – ?
Статус: Превежда се

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Another


Another

Резюме: През пролетта на 1998, Койчи Сакакибара се премества в 3ти клас, 3ти курс на Северна Прогимназия, Йомияма. Но той дори не подозира, че… новият му клас има ужасяваща тайна. Когато заема чина си в първия ден на училище, Койчи се чувства некомфортно около странно държащите се негови съученици. Въпреки това, Койчи е привлечен от красивата, дистанцирана Мей Мисаки от същия клас. Но колкото повече се опитва да се сближи с нея, толкова по-мистериозни стават тя и класът. Тогава се случва и първият от поредица странни смъртни случаи, след който Койчи започва да търси истината зад проклятието, налегнало над 3ти клас, 3ти курс. Ще успее ли той да открие отговорите преди проклятието да убие и него?


Жанр : Мистерия, Драма, Ужаси, Училищни, Сейнен
Сюжет : Юкито Аяцуджи
Рисунки: Хиро Кийохара
Година : 2010 – 2011
Статус: Преведена

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Tokyo Ghoul / Токийски Гул


TG

Резюме: В Токио се случват необичайни убийства. Чрез доказателства оставени на местопрестъплението, полицаите заключват, че виновниците са същества, наречени гулове. Според гимназистите Канеки и Хиде, причината все още да не са срещнали гул е това, че гуловете имитират хората. И двамата обаче дори не подозират, че тяхната теория може да е всъщност реалност.


Жанр : Екшън, Мистерия, Драма, Ужаси, Свръхестествени,
Психологически, Сейнен
Сюжет и рисунки: Суи Ишида
Година : 2011 – 2014
Статус: Превежда се

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

D.Gray-man


D.Gray-man

Резюме: Историята се върти около Aлън Уолкър, който е член на Черния Орден – тайна организация, чиито членове се наричат екзорсисти. Главната цел на ордена е да спре Хилядолетния Граф, злодей който цели да „изчисти” света като унищожи хората. Екзорсистите са специално избрани хора, които са дарени със способността да контролират и използват „Иносенс” (innocence=невинност) – свещена субстанция създадена преди векове с цел борбата срещу Графа. В края на големия потоп, 109 фрагмента „Иносенс” са разпръснати из света. Когато даден фрагмент намери съвместим човек, фрагментът може да стане оръжие за този човек. На страната на Графа е рода Ноа – хора, директни наследници на самият Ноа (Noah=Ной). Всеки Ноа има специална сила. Графът също използва и армия от демони, наречени Акума (悪魔=демони). Те са създадени от душите на мъртви хора и могат да еволюират в по-горно ниво, като стават по-интелигентни, силни и садистични.


Жанр : Екшън, Приключенски, Демони, Шонен, Супер сили
Сюжет и рисунки: Кацура Хошино
Година : 2004 – ?
Статус: Спряна от превеждане

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

Shingeki no Kyojin / Атака на титаните


Shingeki no Kyojin

Резюме: Преди няколко стотин години човечеството бе почти напълно унищожено от същества, наречени титани. Обикновено титаните са огромни, без разум, които поглъщат хора, и то по-скоро просто за удоволствие, отколкото за храна. Малък процент от човечеството оцелява, като построява масивни крепости (стени), по-високи и от който и да било титан. Изминават 100 години откакто човечеството за последен път вижда титани. Ерен и сестра му Микаса стават свидетели на ужасяваща гледка: появява се колосален титан, който разбива първата стена и всява хаос всред неподготвените жители и охранители. Ерен се заклева да убие всеки един титан и да отмъсти за човечеството.


Жанр : Екшън, Мистерия, Драма, Фантастика,
Ужаси, Шоунен, Супер сили, Свръхестествено
Сюжет и рисунки: Хаджиме Исаяма
Година : 2009 – ?
Статус: Превежда се

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

One Punch-Man


One Punch-Man

Резюме: One Punch-Man ни представя живота на един най-обикновен герой, който успява да печели битки със само един удар! Това обаче му носи чувство на неудовлетвореност, тъй като вече не усеща тръпката и адреналина, която би получил в една трудна битка. Може би не си е струвало да се мори с толкова строги тренировки, за да стане силен. Все пак, какво му е хубавото на това да имаш поразителна сила?


Жанр : Екшън, Комедия, Пародия, Научна Фантастика,
Суперсили, Свръхестествено, Сейнен
Сюжет: Юсуке Мурата
Рисунки: ONE
Година : 2012 – ?
Статус: Превежда се

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

The Gamer / Геймър


Геймър

Резюме: Хан Джи-хан е обикновен тинейджър, който в един момент получава необикновена сила, която превръща света около него в свят, наподобяващ познатите му компютърни игри. Така той вижда нивата на хората около себе си, разглежда характеристиките на съвсем обикновени предмети, развива нови способности и дори кача нива! Присъединете се към Хан Джи-хан и вижте как ще се приспособи към своята нова сила и дали ще я увладее. Кой знае, може би дори ще стигне до първоизточника й…


Жанр: Манхва – корейски комикс, Екшън, Фантастика,
Училищни, Шоунен, Свръхестествено
Сюжет: Сунг Санг-йънг
Рисунки: Санг-а
Година : 2013 – ?
Статус: Превежда се

Преведена на БГ oт [Utsukushii]

 
 

One-shots


Fasting Heavy Mecha Blues Koe no Katachi

-SINS- Nibun no Ichi Joou-sama no Jikenbo
$100 wa Yasu Sugiru

Преведени на БГ oт [Utsukushii]

6 Коментара

dark_pi4a · 17.11.2010 на 21:53

Мисля
че този саит е супер. Чета мангата на наруто от Тук и съм много доволен.
от преводите :):)
Благодаря

super sait · 16.09.2011 на 15:08

Супер сайт!!! Чета мангата на наруто и браво за преводите, но кога ще включите и другите манги на наруто?

niki · 23.04.2013 на 17:11

вие сте уникални!!! радвам се,че има хора като вас
за вас може само едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!!

Maya · 03.03.2015 на 12:09

Трябва пак да почнете да превеждате D.Gray-man!!!

M. · 23.05.2015 на 17:52

Много добри преводи имате . Надявам се да почнете да превеждате мангите на Diablik lovers , Vampire knight и Brothers Conflict.

miki_100 · 20.06.2015 на 18:13

много добри преводачи сте.Можели да превеждате owari no seraph моляяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.